Zaken doen in het Buitenland

.

Zaken doen in het buitenland

 

De overheid helpt ondernemers de grenzen over te gaan. Designers, mode-ontwerpers en architecten krijgen extra aandacht met het DutchDFA-programma. Dit programma richt zich op de samenwerking tussen creatieve instellingen. 

Ondernemers delen hun ideeën en netwerken. Zo verbeteren zij de positie van Nederlands design in het buitenland. externe link: DutchDFA focust zich vooral op China, India en Duitsland. De ministeries van van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Buitenlandse Zaken (BuZa) trekken 12 miljoen euro uit voor het programma.

Handelsreizen

Internationale handelsreizen helpen ondernemers om contacten te leggen of potentiële opdrachtgevers voor zich te winnen. Iedere maand externe link: organiseert de EVD een aantal missies voor uiteenlopende sectoren.

De minster en staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) vergezellen ondernemers soms tijdens deze handelsmissies. De politieke contacten van de bewindslieden kunnen bedrijven op weg helpen bij het netwerken.

 

SEACULL EUROPE